כניסת עו"ד    רישום עו"ד

אשף המשפט אשף המשפט
"כל הנושאים בלחיצה אחת"
המתן בבקשה

גירושין – לא בהכרח מלחמה ...
גירושין בהסכמה – יתרונות רבים וחסכון כספי ניכר


עורכי דין - מידע משפטי: דיני משפחה - דיני משפחה - גישור גירושין - גירושין בהסכמה - הסכם גירושין - עורכי דין גירושין - מדריך משפטי למתגרש - גישור בהליך גירושין


העובדה שאחד מהצדדים אינו רוצה להמשיך יותר את קשר הנישואין, אינה צריכה להוביל בהכרח למלחמה, אלא אם כן זהו המוצא האחרון.
גירושין בהסכמה יהיו זולים משמעותית ממלחמת התשה בבתי משפט ויחסכו עוגמת נפש רבה ונזק נפשי ניכר, במיוחד לילדים, ולפיכך, מומלץ לקחת זאת בחשבון, ועדיף מראש!


שלח שאלתך לכותב המאמר
שלח שאלה בנושא לעורך דין
יש בתמונה שיבעה עיגולים
גירושין – לא בהכרח מלחמה ...
גירושין בהסכמה – יתרונות רבים וחסכון כספי ניכר

מאת: עו"ד לירן פרידלנד


ישנם רבים הסבורים כי החלטה של אחד מבני הזוג על רצונו בגירושין, בהכרח מובילה למלחמה, בה עורכי הדין נוטלים חלק פעיל בליבוי היצרים, בסכסוך משפטי מתמשך ובבזבוז חלק ניכר מההון המשפחתי.

לעתים, הגשת תביעות משפטיות ע"י אחד מבני הזוג, המכילות תיאורים קשים ומבזים של בן הזוג השני מובילה לעלבונות ופגיעה כה קשה, עד כי הסכסוך ביניהם מתדרדר במהירות למלחמת גירושין קשה וממושכת שאורכת שנים, שהשפעתה קשה ביותר הן על ילדי בני הזוג המוצאים עצמם בחזית הקרבות והן על בני הזוג עצמם, שצוברים משקעים רבים וקשה מאוד לשכנעם במצב זה לנסות הליך של מו"מ לקראת הסכם.

מלחמת גירושין המתנהלת בערכאות המשפטיות, בין בני זוג, עולה ממון רב, הכולל לא רק את שכר טרחתם של עורכי הדין המנהלים את המערכה, אלא גם הוצאות נוספות בגין חוקרים פרטיים, מומחים נוספים, איסוף מידע, הוצאות משפט, אבדן ימי עבודה וכו'.

אולם, אפשר גם אחרת!

העובדה שאחד מהצדדים אינו רוצה להמשיך יותר את קשר הנישואין, אינה צריכה להוביל בהכרח למלחמה, אלא אם כן זהו המוצא האחרון.

למרות שעורכי דין רבים ממליצים על פניה מידית לערכאות, במטרה לנצח ב"מירוץ הסמכויות" – זהו לא בהכרח הצעד הנכון, ובדרך כלל קיים ניגוד אינטרסים, ברמה כזו או אחרת, בין עורך הדין לבין לקוחו. ישנם עורכי דין הידועים כשואפי קרבות שיגררו את לקוחותיהם לסכסוך עקוב מדם, שיצא מהר מאוד משליטתם, כאשר אלה אף לא ידעו שאפשר גם אחרת.

למלחמת גירושין מסוג זה השפעה ארוכת טווח על כל הצדדים, שלא פגה גם שנים ארוכות לאחר תום הסכסוך ולפיכך, לטובת כולם, יש למצות קודם כל את הליכי המו"מ על מנת לגבש הסכם גירושין שיסדיר בהסכמה את כל הנושאים הכרוכים בפירוק התא המשפחתי ויאפשר המשך מערכת יחסים תקינה בין בני הזוג לבין עצמם ובין בני הזוג לילדיהם.

רשימת היתרונות בבחירה בדרך זו הינם רבים ומשמעותיים, כאשר יש לזכור כי צדדים הממתינים להכרעה שיפוטית בענינם יאלצו להמתין זמן רב וחלק לא מבוטל מהנושאים הדורשים הסדר, לא יוסדרו וישארו פתוחים. כמו כן, קיימת ודאות רבה יותר לתוצאות העתידיות בעקבות גירושין בהסכמה, ביחס לתוצאה שתתקבל לאחר הכרעה שיפוטית.
גירושין בהסכמה יהיו זולים משמעותית ממלחמת התשה בבתי משפט ויחסכו עוגמת נפש רבה ונזק נפשי ניכר, במיוחד לילדים, ולפיכך, מומלץ לקחת זאת בחשבון, ועדיף מראש!

להלן מס' דוגמאות ליתרונות נוספים בהסכם גירושין:

1. הסכמה לגירושין – בהסכם בני הזוג מביעים הסכמה להתגרש ולנקוט בכל הצעדים הדרושים לצורך כך, דבר שמעלה מאוד את הסיכוי שאכן יתקיימו גירושין, בעוד שכאשר מתנהל הסכסוך, אחד מבני הזוג מסרב להסכים לגירושין – דבר ההופך את הגירושין כמעט לבלתי אפשריים, בהתחשב בחוקי ההלכה היהודית.

2. הסכמה בנושא משמורת הילדים והסדרי הראיה – כאשר בני הזוג מגיעים להסכמה כי המשמורת תישאר אצל אחד מבני הזוג וקובעים הסדרי ראיה המתאימים לבן הזוג השני, הכוללים חלוקת חופשות, חגים, ימי הולדת, אירועים משפחתיים וכד' – ישנה סבירות רבה יותר כי ישמר קשר תקין וקבוע בין הילדים להורה הלא משמורן, החיוני להתפתחותם התקינה של הילדים, בעוד שסכסוך בין ההורים מוביל לניצול הילדים ע"י כל אחד מההורים ופגיעה בקשר התקין ביניהם. הסכם גירושין מהווה תשתית טובה יותר לקביעת "משמורת משותפת", בה האב יהיה מעורב הרבה יותר בחיי ילדיו, כמו לדוג' הסדרי לינה באמצע השבוע, מעורבות בימי הורים, טיולים ואירועים, ולא יצטרך להסתפק בסטנדרט הקבוע.

3. הסכמה בנושאים נוספים הקשורים לילדים – בהסכם ניתן לכלול הסכמות נוספות חיוניות כגון: מסגרת החינוך בה ילמדו, מקום המגורים, אפשרות הוצאתם לחו"ל, צרכים מיוחדים שהילדים זקוקים להם וכו'.

4. מזונות הילדים – נושא זה המגובש בין הצדדים בהסכמה, תוך התחשבות בצרכי הילדים מחד, ובנתוני השתכרות בני הזוג ויכולתם הכלכלית מאידך, מביאה בדרך כלל לקביעת סכום "צודק" יותר, מאשר סכום שיקבע ע"י שופט אקראי ,המושפע מטיעוניו הכשרוניים של אחד מעורכי הדין.

5. הסכמה בנושא דירת המגורים – בעוד שבית המשפט פוסק ברוב המכריע של המקרים, כי דירת המגורים תימכר ותחולק בין בני הזוג, בהסכם ניתן לקבוע כי הדירה תימכר רק לאחר הגיע הילדים לבגרות או לגיל מסויים.

6. הסכמה לגבי חובות – בעוד שבהסכם ניתן לקבוע כי אחד מהצדדים לוקח אחריות על החובות, בסכסוך עלול לסבול מהם גם בן הזוג שלא היה לו יד ורגל ביצירתם.

לסיכום ,זוהי רק רשימה חלקית של היתרונות בגיבוש מוסכם של הסכם גירושין, על פני מאבק באמצעות הערכאות המשפטיות, כאשר לצערנו, לא רבים הם עורכי הדין העוסקים בתחום , אשר יוכלו לסייע בידי בני הזוג להימנע ממאבקים מיותרים. ולכן בבחירת עורך הדין יש לשים לב בעיקר לנסיונו בתחום, למדיניותו המוצהרת, לאופי הייעוץ שהוא נותן ולשם שהולך לפניו...

ראוי להדגיש, כי הבחירה במסלול של גירושין בהסכמה, אין משמעותה משום ויתור על זכויות בכל אחד מהנושאים העולים על הפרק.

הערה:
אין במידע הנ"ל משום תחליף לייעוץ משפטי פרטני ואין להסתמך על האמור מבלי להוועץ עם עו"ד העוסק בתחום בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת כל החלטה. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
הערה: רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
עורכי דין
  • מידע משפטי - מאמרים טיפים וחדשות
  • תנאי שימוש
  • הצהרת נגישות
  • יצירת קשר
  • אינסטגרם      אינסטגרם
    © כל הזכויות שמורות מערכת מידע משפטי - law-info
    אל ראש הדף