אי אפשרות קיום מצוות סוכה כהלכתה, עלתה ביוקר רב לחברה הקבלנית (פסיקה עדכנית)
עורכי דין - מידע משפטי: משפט מסחרי ו/או דיני חברות דיני צרכנות ו/או תביעות קטנות - פסקי דין - צרכנות - עו"ד לענייני חוזים - חוזה מכר - הפרת חוזה - רכישת דירה - אי עמידה בתנאי חוזה - הפרת הסכם
בפסק דין שהתקבל לאחרונה ע"י ביהמ"ש השלום בתל אביב (25110-12-22) התקבלה תביעה שהגישו בני זוג בשל אי-התאמה בדירה שרכשו מחברה קבלנית אשר לא עמדה בהתחייבותה ביחס למיקום התקרה הפריקה בדירה שרכשו וקיום מצוות סוכה. בני הזוג פוצו ב -65,000 ש"ח. התביעה הוגשה בהמשך לרכישת דירה בפרויקט מגורים לציבור החרדי בעיר בני ברק. בני הזוג טענו שהחברה התחייבה בחוזה שבדירה תהיה תקרה פריקה מעל שטח המטבח והסלון באופן שיאפשר להם הקמת סוכה כשרה. בפועל, התקרה הוצבה באזורים שלא אפשרו ישיבה בסוכה כמוסכם.
לאור זאת, טענו בני הזוג כי נאלצו למכור את הדירה במחיר הפסד. הקבלן טען מנגד שפעל בהתאם לבקשת בני הזוג, ומכאן שלא הפר את תנאי החוזה עימם וכי יש לדחות את התביעה. ביהמ"ש הורה על מינוי מומחה להנדסה שקבע כי החברה אכן הפרה את התחייבותה בעניין מיקום הסוכה עקב צמצום שטח התקרה הפריקה באופן שמנע מבני הזוג קיום חובת סוכה באופן סביר. ביהמ"ש אף מינה מומחה נוסף לשמאות שקבע את גובה ירידת הערך בשל מגבלות השימוש בסוכה. החברה טענה מנגד כי יש להפחית מגובה הפיצוי מאחר ולדבריה, בני הזוג לא מכרו בהפסד כפי שטענו, אלא קיבלו כספים נוספים "מתחת לשולחן" עבור המכירה. ביהמ"ש קבע שטענת החברה לא הוכחה מאחר ולא זומן/הובא עד שהעיד על כך. בסופו של דבר נקבע שהחברה הקבלנית תשלם לבני הזוג את הסכום שנקבע בחוות הדעת השמאית: 65,300 שח כמו גם שכר טרחת מומחי בית המשפט והתובעים. המסקנה העולה מפסק הדין, הינה כי "סוף מעשה במחשבה תחילה" וכי הסכמי מכר דורשים חשיבה מעמיקה והתייחסות לפרטים הקטנים ככל הניתן על מנת להימנע מטענות הדדיות ופיצויים מוגדלים כפי שעולה מפסק הדין הנ"ל.
משרד וותיק מאד, מקצועי, אדיב ומנוסה
הפקעות מקרקעין, מסחרי, מגזר חקלאי, נדל"ן.