כניסת עו"ד    רישום עו"ד

אשף המשפט אשף המשפט
"כל הנושאים בלחיצה אחת"
המתן בבקשה

תאונת פגע וברח


עורכי דין - מידע משפטי: דיני תעבורה - דיני תעבורה - תאונת פגע וברח - משפט פלילי - הפקרת פצועים - תאונונות דרכים - נהיגה בשכרות - נהיגה תחת השפעת סמים - ענישה מחמירה


המחוקק רואה עבירה זו כעבירה חמורה ביותר ובתי המשפט גוזרים בגינה עונשי מאסר ממושכים.


שלח שאלתך לכותב המאמר
שלח שאלה בנושא לעורך דין
יש בתמונה שני עיגולים
תאונת פגע וברח
מאת : עו"ד ניסים כהן


לאחרונה אנו עדים ליותר ויותר תאונות דרכים שבהם הנהגים הפוגעים נוטשים את מקום התאונה ואינם מגישים עזרה לנפגעים.


המחוקק רואה עבירה זו כעבירה חמורה ביותר ובתי המשפט גוזרים בגינה עונשי מאסר ממושכים.


סעיף העבירה הינו סעיף 64א לפקודת התעבורה אשר אומר כי נהג שמעורב בתאונת דרכים והיה עליו לדעת כי בנסיבות המקרה היה עשוי להפגע אדם ולא עצר במקום התאונה או קרוב ככל שניתן אליה כדי לעמוד על תוצאותיה דינו מאסר למשך 7 שנים.

יתרה מכך המחוקק אף ממשיך וקובע בסעיף קטן (ב) כי אדם אשר היה מעורב בתאונת דרכים וידע הוא שהיה עליו לדעת כי נפגע אדם ולא הגיש עזרה שהייתה ביכולתו להגיש לרבות הסעת הפצוע לטיפול רפואי דינו תשע שנות מאסר.


מכאן אנו למדים כי במקרים האחרונים באם תצליח המשטרה להוכיח כי הנהגים המעורבים ידעו או כי היה עליהם לדעת שפגעו באדם הרי שדינם יהיה עד תשע שנות מאסר.

הענישה המחמירה נובעת משני טעמים:

  1. 1.להביע את הסלידה של החברה ממבצעי עבירה זו.
  2. 2.על מנת למנוע מנהגים אחרים לנהוג כך וללמד את המשתמשים בדרך לעצור ולהגיש עזרה לנפגעים.
הנהגים אשר עוזבים את מקום התאונה ללא ספק עושים מעשה חמור ומוסיפים עוול על פשע שכן לא די בכך שפגעו באדם אלא אף לא הגישו לו עזרה כאשר במקרים מסוימים יתכן כי הגשת עזרה בזמן הייתה מצילה את חייו של הנפגע.

יחד עם זאת ישנם נהגים אשר מאבדים את קור רוחם ואינם יודעים כיצד לפעול באותו רגע נתון ועל כן עוזבים את המקום מתוך פחד ואי רצון להתמודד עם המציאות.

ישנם מקרים שמחשבה זו עלתה לנאשמים במחיר יקר שכן בסופו של יום קבע בוחן התנועה כי התאונה הינה בלתי נמנעת ועל כן למעשה הנהג אינו אשם אך עצם עזיבתו את מקום התאונה
הינה כאמור עבירה שבגינה הועמדו לדין.

יחד עם זאת ישנו סוג נוסף של נהגים אשר נוטשים את מקום התאונה על מנת להסתיר את עצם היותם שיכורים מסוממים או שנהגו בזמן פסילה.

נהגים אלו הם למעשה עבריינים ועל כן המחוקק ובתי המשפט רואים אותם כמי שעברו עבירה פלילית.

המשט
רה במקרים אלו משקיעה משאבים רבים על מנת למצוא את הנהג הפוגע ולהעמיד אותו לדין.

בכל תאונה מסוג זה הנהג הפוגע אף מנסה להסתיר את הפגיעה שנוצרה לו ברכב ועל כן ישנה חשיבות מרובה כי המשטרה תשים עליו את ידה בטרם יתקן את רכבו ובכך יטשטש את הראיות.

באותם מקרים חמ
ורים המשטרה אף מבקשת את מעצרם של הנהגים עד תום ההליכים המשפטיים נגדם.

לאור האמור עולה כי ישנם תאונות שבהם מעורבים נהגים נורמטיביים אשר מתוך פחד עוזבי םאת מקום התאונה מבלי להגיש עזרה ועל כן ישנה חשיבות שיקבלו ייעוץ משפטי על פי חוק טרם חקירתם במשטרה.




הערה: רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
עורכי דין
  • מידע משפטי - מאמרים טיפים וחדשות
  • תנאי שימוש
  • הצהרת נגישות
  • יצירת קשר
  • אינסטגרם      אינסטגרם
    © כל הזכויות שמורות מערכת מידע משפטי - law-info
    אל ראש הדף