כניסת עו"ד    רישום עו"ד

אשף המשפט אשף המשפט
"כל הנושאים בלחיצה אחת"
המתן בבקשה

נהיגה בטרקטורון - היבטים משפטיים וסיכונים


עורכי דין - מידע משפטי: דיני תעבורה - דיני תעבורה - טרקטורון - מדריך משפטי לנהיגה בטרקטורון


המחוקק קבע מספר כללים אשר נועדו להגן על המשתמשים בטרקטורון


שלח שאלתך לכותב המאמר
שלח שאלה בנושא לעורך דין
יש בתמונה שני עיגולים
נהיגה בטרקטורון - היבטים משפטיים וסיכונים
מאת: עו"ד ניסים כהן


רכיבה על טרקטורון הפכה בשנים האחרונות לנחלת רבים. הטרקטורון אינו עוד כלי רכב של חקלאים בלבד העושים בו שימוש לצורך ירידה אל השטח, וגם איננו עוד חוויה חד פעמית לאנשים אשר נוסעים בטרקטורון כאשר הם בטיול.

צעירים רבים, במיוחד במגזר הכפרי, מוצאים בספורט המוטורי הזה אתגר ספורטיבי ואנו עדים לעליה מתמדת במספר המשתמשים בטרקטורונים כחלק מתרבות הפנאי והספורט. אנו גם עדים לעליה ביכולות של הטרקטורונים המיובאים ארצה, שהם עתה בנפחי מנוע גדולים יותר ומסוגלים לפתח מהירויות גבוהות.

הנהיגה בכלי רב עצמה בעל ארבעה גלגלים, השוקל מאות קילוגרמים בודדים, היא שהופכת אותו לאטרקטיבי מאוד, בעיקר בעיני צעירים. אך יחד עם זאת, מדובר בכלי מסוכן מאוד. לכן על הנוהגים בטרקטורון להיות זהירים שבעתיים. הטרקטורון נחשב למסוכן ואינו בטיחותי דיו במיוחד לנהגים חסרי ניסיון ולמי שנוהגים בו בפראות.

בניגוד לטרקטורונים המקובלים בטיולי משפחות, אשר מהירותם מוגבלת ואינה עולה על ארבעים קמ"ש, הרי שטרקטורון משוכלל מהסוג האהוב על הדור הצעיר, יכול אף להגיע למהירות של יותר ממאה קמ"ש.

בשנים האחרונות אנו עדים להרבה מאוד תאונות בהן היו מעורבים טרקטורונים ושתוצאותיהן היו פגיעות חמורות ואף גרמו למותם של מי שרכבו עליהם.

לכן לפני שאנו עולים על הטרקטורון ומתכוננים לבילוי נעים בנסיעה בנופים הפתוחים כשהרוח תופחת על פנינו, עלינו לזכור מספר כללים אשר ימנעו תאונה ואם תקרה, לא עלינו, לפחות הפגיעה תהיה קלה יותר.

המחוקק קבע מספר כללים אשר נועדו להגן על המשתמשים בטרקטורון:

אסור לנהוג בטרקטורון למי שגילו פחות מ- 17.5 שנים. על הנוהג בטרקטורון להחזיק ברישיון דרגה מספר 1. (במאמר מוסגר ייאמר כי למי שברשותו רישיון נהיגה מדרגה ב' מותר לנהוג בטרקטורון).

הנהיגה בטרקטורון מותרת רק בשטחים, שאינם מוגדרים כדרך על פי פקודת התעבורה, או במילים אחרות, הנהיגה בטרקטורון אסורה בכל מקום שיש לציבור זכות לעבור בו.

המגבלה החשובה ביותר שעשה המחוקק היא מגבלת המהירות המותרת בנהיגה על טרקטורון, המחוקק הגביל את המהירות לארבעים קמ"ש בלבד!

הנהיגה בטרקטורון מותרת רק כאשר חובשים קסדה כהגדרתה בחלק ג' של התוספת השנייה לפקודת התעבורה, או במילים אחרות, כל קסדה המוכרת לנו מרכיבה על אופנוע.

על מרכב הטרקטורון להיות מכוסה בזוג מוטות בחלק האחורי והקדמי של הטרקטורון, כדי שבמקרה של התהפכות המוטות יספגו את המכה ולא גופו או ראשו של הנהג.

יש לשים לב, עוד בטרם עולים על הכלי, למסמכי הרכב ולבדוק האם הוא מצויד ברישיון רכב תקף והאם עבר מבחן רישוי שנתי בהתאם לחוק.

רצוי גם לבדוק האם ברישיון הרכב רשומות הגבלות כלשהן, לדוגמא, האם מדובר בטרקטורון דו-מושבי או בטרקטורון, שהנסיעה בו מותרת לנוסע אחד בלבד.

האם הטרקטורון מבוטח בביטוח חובה, והאם הביטוח נועד לנהג בלבד או גם לנוסע, שאם לא כן, במקרה של תאונה, לא נוכל לקבל כל תשלום עבור הנזק שנגרם לנו, או למי שרכב איתנו סתם בשביל הכיף.
במקרה של חוסר ביטוח תהיה לרוכב מאחור סיבה טובה לתבוע את הנהג באופן אישי לדין ולדרוש ממנו פיצוי על הנזק הגופני שנגרם לו.

רכיבה על טרקטורון יכולה להיות חוויה נעימה מאוד, אך יחד עם זאת, עלינו להבטיח, כי במקרה של תאונה נהיה מכוסים בביטוח ראוי, כדי שלא נמצא במצב בו אנו נתבעים אישית ע"י הנפגע- הנוסע- שרכב איתנו מאחור - אז סעו בזהירות ותיהנו.

כיצד לנהוג במקרה של תאונה
במקרה של תאונה יש להחליף פרטים עם הצד השני. למסור ולקבל את שם הנהג, מספר תעודת הזהות, מספר הרישוי של הרכב ואת שם החברה אשר בה מבוטח הרכב.
במקרה של פגיעה גופנית יש לגשת מיד לקבלת טיפול רפואי בבי"ח ולהגיש תלונה בתחנת המשטרה הקרובה ולדווח בקצרה על פרטי התאונה (רצוי לפני כן להתייעץ עם עו"ד).
במקרים בהם נגרמה פגיעה גופנית למעורבים בתאונה, רצוי לפנות לעו"ד אשר עוסק בנזיקין, זאת על מנת שיפנה אל חב' הביטוח בבקשה לתשלום פיצוי עבור הנזק הגופני אשר נגרם למעורבים.
עורך הדין אף ידריך אתכם כיצד לפעול מול דרישת התשלום של ביה"ח בגין הטיפול, כיצד לקבל את ההחזר הכספי עבור הנסיעה באמבולנס, במקרה של פינוי, וכן אילו מסמכים עליכם להציג לחב' הביטוח על מנת שההחזר יהיה מיידי וישקף את הנזק הגופני שנגרם לכם.


רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו.
הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
הערה: רשימה זו הינה למידע כללי וראשוני בלבד ואינה נועדה בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי לכל מקרה ונסיבותיו. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד, ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
עורכי דין
  • מידע משפטי - מאמרים טיפים וחדשות
  • תנאי שימוש
  • הצהרת נגישות
  • יצירת קשר
  • אינסטגרם      אינסטגרם
    © כל הזכויות שמורות מערכת מידע משפטי - law-info
    אל ראש הדף